De zoektocht naar de Rat was nog nooit zo makkelijk!

4 tips voor het vinden van de Rat!

Tip 1: vertrouw niemand!

De Rat zal er tijdens deze citygame alles aan doen om het vertrouwen van de spelers te winnen. Valt het je nou op dat die vervelende schoonmoeder van je toch ineens heel aardig doet, houd haar dan goed in de gaten! De Rat zal eerst vrienden maken voordat hij de boel saboteert.

Tip 2: let op de score.

Zoals iedereen weet heeft de Rat maar 1 doel. De score zo laag mogelijk houden door onjuiste antwoorden te geven. Dus denk goed na. Is die vriend van je nou echt zo dom of geeft hij expres verkeerde antwoorden door. Verdacht is het zeker.

Tip 3: achterhaal slecht acteerwerk.

Misschien is acteren wel hét verborgen talent van een van je collega’s, maar niet iedereen is hier goed in. Valt het jullie niet op dat hij zich wel heel ‘normaal’ gedraagt? De Rat kan denken dat het slim is om een toneelspel op te zetten, maar dit heb jij door!

Tip 4: focus niet op 1 persoon.

In de tijd dat jij continu de verkeerde persoon in de gaten houdt, heeft de Rat allang de score naar beneden gedreven. Voorkom tunnelvisie. Als je eenmaal overtuigd bent dat iemand de Rat, is heb je niet meer door wat de rest aan het doen is. Dit is natuurlijk ideaal voor de Rat.

Hopelijk kun je door deze 4 tips snel de Rat ontmaskeren of haal inspiratie uit de acties van oud-Mollen.

Meer advies & tips